АНАЛІЗ МІЖНАРОДНИХ ПРИНЦИПІВ І ПІДХОДІВ ДО ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КРИТЕРІЯМ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ
DOI:
https://doi.org/10.30857/2413-0117.2017.6.10Ключові слова:
класифікація, готельні заклади, туризм, критерії якості і безпеки.Анотація
У статті проведено аналіз класифікаційних вимог до оцінки відповідності готельних закладів критеріям якості і безпеки. Показано, що на сьогодні у світі не існує єдиних підходів до визначення категорії готельних закладів, зокрема, немає уніфікованої системи оцінки. Запропоновано в основу уніфікованої системи оцінки відповідності (категоризації) готельних закладів покласти «21 принцип HOTREC», критерії Hotelstars Union, а також вимоги стандарту The Global Hotel Security. Такий підхід дозволить споживачу отримати достовірну й прозору інформацію незалежно від того, в якій частині світу знаходиться готельний заклад. Наведені в роботі рекомендації сприятимуть підвищенню якості і безпеки готельних послуг та створенню передумов для збільшення потоку іноземних туристів.