ФОРМОТВОРЧИЙ АСПЕКТ У СТВОРЕННІ ОДЯГУ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНІК ДЕКОРУВАННЯ БАТІК ТА ПЕЧВОРК

Автор(и)

  • О. Б. Жидких Відокремлений підрозділ «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв»
  • О. Л. Тригуб Відокремлений підрозділ «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв»

DOI:

https://doi.org/10.30857/2617-0272.2018.2.3

Ключові слова:

батік, печворк, художньо-композиційні особливості, конструктивно-технологічні особливості, формотворення, техніки декорування, одяг

Анотація

Визначення принципів формотворення одягу з використанням технік декорування батік та печворк. Огляд літературних джерел, порівняльний аналіз формотворчих особливостей
використання технік батік та печворк в створенні одягу, класифікація способів їх застосування в декоруванні одягу, метод системного аналізу. В ході дослідження проаналізовано специфіку поєднання конструювання та технології виготовлення одягу із технічним виконанням декорування батіком і печворком, знайдено можливості композиційних рішень та розроблено послідовність обробки таких моделей, зазначено важливість художньої цінності костюмів, прикрашених техніками ручної роботи. На основі аналізу особливостей прийомів декорування техніками батік та печворк обґрунтовані принципи їх поєднання із конструктивно-технологічними прийомами формотворення в одязі. Досліджений алгоритм послідовності виготовлення моделей одягу, що декоровані техніками батік та печворк. Наведений в роботі аналіз надає можливість враховувати при проектуванні особливості впливу технік декорування батік та печворк на формотворення в одязі. Одержані результати було впроваджено у створенні та демонстрації костюмів, декорованих батіком та печворком.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-06-15

Як цитувати

Жидких, О. Б., & Тригуб, О. Л. (2018). ФОРМОТВОРЧИЙ АСПЕКТ У СТВОРЕННІ ОДЯГУ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНІК ДЕКОРУВАННЯ БАТІК ТА ПЕЧВОРК. Art and Design, (2), 27–34. https://doi.org/10.30857/2617-0272.2018.2.3

Номер

Розділ

Articles